2010-12-16 11:31:56• hírek • Szatmar.ro

Megszerezheti első pontját a Debrecen

Utolsó játéknapjához érkezett a labdarúgó Európa-liga 2010-2011-es idényének csoportköre, csütörtök este pedig többek között a Debrecen is a pályán búcsúztatja az idei nemzetközi kupaévadot. A magyar bajnok tét nélküli mérkőzésen fogadja a Sampdoriát, a többi csoportban azonban még három továbbjutó hely kiadó.

Miután a tavaly a Bajnokok Ligája csoportkörében pont nélkül zárt a Debrecen, idén az Európa-liga csoportkörébe bejutva méltán remélhették a szurkolók, hogy a Loki egy-két pontot bezsebel a hat találkozón. Ehhez képest a harmadik fordulóig kellett várni az első gólig, a pontocska pedig mind a mai napig nem jött össze. Erre a „történelmi cselekedetre" csütörtökön van utoljára esélye a DVSC-nek, amely ráadásul kedvezőnek nevezhető helyzetben is van: egy alulmotivált, tartalékos olasz csapatnál ugyanis nehezen képzelhető el kedvezőbb ellenfél, legalábbis ezen a szinten.

Márpedig a Sampdoria pont ilyen: a genovai csapat már eljátszotta továbbjutási esélyeit, így több fontos emberét el sem hozta el Budapestre: kimaradt Pazzini, Lucchini, Palombo, Marilungo, Cerci, Ziegler, ám bekerült a keretbe több olyan futballista - Krsticic, Lamorte, Messina, Obiang, Oliveira -, aki amúgy csak elvétve kap lehetőséget. „Komolyan vesszük a találkozót, ugyanakkor szeretnénk kipróbálni néhány új játékost is", vallott terveiről Domenico di Carlo, az olaszok mestere, aki vélhetően kezdőként küldi pályára Koman Vladimirt.


A budapesti hidegben okoznak meleg perceket a Sampdoriának a Debrecen fotó: dvsc1907.hu
A budapesti hidegben okozna meleg perceket a Sampdoriának a Debrecen fotó: dvsc1907.hu


Ami a Debrecent illeti, a magyar bajnok csak Kulcsár Tamás, Farkas Balázs, Rezes László és Szilágyi Péter játékára nem számíthat, ami azt jelenti, hogy minden alapemberére számíthat Herczeg András mester. A hajdúságiak számára nem csak a történelmi első pont megszerzése biztosíthat motivációt, hanem az is, hogy idén utolsó meccsen bizonyíthatnak külföldi menedzserek előtt. Ez főleg Laczkó Zsolt számára lehet fontos, akit állítólag pont az ellenfél nézett ki magának, de nyugat felé kacsintgat Czvitkovics Péter és Adamo Coulibaly is.

Az I csoport másik meccsének elvileg van némi tétje, a Metaliszt Harkiv ugyanis még megszerezheti a csoportelsőséget: amennyiben minimum három góllal nyerni tud Eindhovenben.

A szerdai nappal ellentétben csütörtökön csak egy ki-ki meccset vívnak az érintett csapatok: a C csoportban a francia Lille-nek nyernie kell a Gent ellen, míg a belgáknak a döntetlen is továbbjutást ér.

Ezen kívül további két hely kiadó, a B és a G csoportban távolsági párharcot vív egymással az Arisz Szaloniki és az Atletico Madrid valamint az AEK Athén és az Anderlecht. Ráadásul mindkét esetben az esélyesebbnek tűnő csapat van nehezebb helyzetben, azaz a két nagyobb nevű gárda közel áll a kieséshez.

A B jelű kvartettben az címvédő Atleticót csak egy hajszál választja el a blamától: a madridiaknak mindenképpen több pontot kell szerezniük a már csoportelső Leverkusen otthonában, mint amennyit az Arisz szerez odahaza a már kiesett Rosenborg ellenében. Jelenleg mindkét riválisnak hét pontja van, pontegyenlőség esetében pedig a görögök mennek tovább, mivel kétszer is legyőzték a spanyolokat.


Madridban 1-1 lett az Atletico-Leverkusen, ám ez most kevés a spanyoloknak fotó: bayer04.de

Madridban 1-1 lett az Atletico-Leverkusen, ám ez most kevés a spanyoloknak fotó: bayer04.de


Ennél is nehezebb helyzetben van az Anderlecht, Juhász Rolandékat ugyanis Huszti Szabolcsék juttathatják tovább: amennyiben a belgák le is győzik a Hajduk Splitet, akkor is reménykedniük kell, hogy a Zenit Szentpétervár Athénban megtartja hibátlan mérlegét.

Csütörtöki program:
I csoport:

Debrecen - Sampdoria 22.05 4StoryTv
PSV Eindhoven - Metaliszt Harkov 22.05

A csoport:
Juventus - Manchester City 20.00 DigiSport.ro
Salzburg - Lech Poznań 20.00

B csoport:
Arisz Szaloniki - Rosenborg 20.00
Leverkusen - Atletico Madrid 20.00 DigiSport.hu

C csoport:
Lille - Gent 20.00
Levszki Szófia - Sporting Lisszabon 20.00

G csoport:
AEK Athén - Zenit Szentpétervár 22.05 DigiSport.hu
Anderlecht - Hajduk Split 22.05

H csoport:
Getafe - Young Boys 22.05
Stuttgart - Odense 22.05

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: